بلوک زن

۷۰۳ بازديد
بلوک زن ، دستگاهی است که به دو صورت دستی و برقی فرایند ساخت تولید بلوک را انجام می دهد. با استفاده از این دستگاه شما می توانید، بلوک دیواری و سقفی تولید کنید. دستگاه های بلوک زن یکی از مهم ترین ماشین آلات صنعتی، برای استفاده در پروژه های عمرانی می باشد.
تاریخچه بلوک زن

در گذشته برای ساخت بلوک، ترکیب مصالح را به صورت دستی داخل قالب ها ریخته، سپس با کمک نیروی دست فشرده و از قالب جدا می کردند. به دلیل نبود میکسر و دستگاه های موازنه، مواد اولیه ساخت بلوک کیفیت قابل قبولی نداشت. ساخت بلوک بدون دستگاه، معایب زیادی داشت. یکی از این معایب ایجاد ترک بر روی بلوک بود. این ترک ها به دلیل کیفیت پایین مواد اولیه و نیروی کم دست برای فشرده سازی به وجود می آمد. در روش های سنتی قالب ها بسیار ساده بودند و تولید بلوک به شکل های مختلف امکان پذیر نبود. با پیشرفت ماشین آلات صنعتی، تحولی بزرگی در پروژه های عمرانی صورت گرفت. یکی از این تحولات، ساخت دستگاه بلوک زن بود. مدل های اولیه این دستگاه، تک کاره بودند و فقط امکان تولید بلوک، به شکل ساده و سرعت کم را داشتند. از زمان تولید اولین دستگاه بلوک زن تا به امروز، دستگاه های بلوک زن پیشرفت زیادی کرده اند. ما به طور کلی در این مقاله انواع دستگاه بلوک زن را معرفی کرده و کارایی هرکدام را توضیح می دهیم.


اجزای مختلف دستگاه بلوک زن
اجزای مختلف دستگاه بلوک زن، به طور کلی این دستگاه از بخش های مختلفی تشکیل شده است. این بخش ها عبارت اند از:
قالب و سمباده
قالب، مصالح ترکیب شده، در قالب های دستگاه بلوک زن قرار می گیرند. تعداد قالب در دستگاه های بلوک زن متفاوت است.
سمباده، در دستگاه های بلوک زن از سمباده برای تراش بلوک استفاده می شود.
شاسی دستگاه
شاسی دستگاه، بلوک زن به منظور بدنه دستگاه می باشد. این بدنه از نبشی آهنی، ورق دور قالب، ورق دورسمبه، چرخ و تیرک تشکیل شده است.
ویبره دستگاه
از ویبره در دستگاه های بلوک زن برای لرزاندن قالب استفاده می کنند. این لرزاندن باعث متراکم شدن مصالح و از بین رفتن حفره ها می شود.
پمپ و موتور
پمپ و موتور یکی دیگر از اجزای دستگاه بلوک زن می باشند. به طور کلی دستگاه های بلوک زن، از دو نوع تک موتوره چکشی و دو موتوره چکشی تشکیل شده اند. از این موتورها برای حرکت دستگاه و ویبره استفاده می شود.

گیربکس موتور
دستگاه های بلوک زنی که قابلیت جابه جایی دارند. برای حرکت، به گیربکس نیاز دارند.
نحوه کار دستگاه بلوک زن
نحوه کار دستگاه بلوک زن، برای شروع کار، ترکیبی از سیمان (تیپ بسته به تشخیص کارشناس می باشد) ماسه و پوکه و یا مواد دیگر که جدیدا در کار استفاده می شود، داخل سینی دستگاه ریخته و مواد را به قسمت قالب دستگاه هدایت می کنیم. با زدن ویبره، جاهای خالی با مصالح متراکم و کاملا پرمی شود. پرس به دفعات زده شده، سپس نوبت به سمباده می رسد که بلوک را تراش دهد و در آخر، طی عملیاتی از قالب خارج شده و بر روی زمین گذاشته می شود تا خشک شود.

دستگاه های بلوک زن به 2دسته ثابت و متحرک یا سیار تقسیم می شوند.

دستگاه بلوک زن ثابت

دستگاه بلوک زنی که قابلیت جابجایی با چرخ را ندارند.

دستگاه بلوک زن متحرک یا سیار

دستگاه بلوک زنی که از چرخ برای جابجایی استفاده می کند. در بعضی از این دستگاه ها جابجایی با چرخ، توسط موتور صورت می گیرد.

انواع دستگاه بلوک زن
انواع دستگاه بلوک زن، مدل های مختلفی از دستگاه های بلوک زن در بازار موجود است. هرکدام از این دستگاه ها ویژگی های مختلفی دارند. انواع این دستگاه عبارت اند از :

بلوک زن دستی (تخم گذار)
بلوک زن نیمه اتوماتیک
بلوک زن تمام اتوماتیک


بلوک زن دستی (تخم گذار)
بلوک زن دستی، ساده ترین دستگاه تولید کننده بلوک می باشد. این دستگاه ها با توجه به تعداد قالب های مختلف، سرعت تولید متفاوتی دارند. بلوک زن های دستی در قالب های دوتایی ، سه تایی و نیز چهارتایی موجود می باشند. تعداد تولید بلوک در این دستگاه ها بین 200 الی 700عدد در 8 ساعت می باشد. شما می توانید با به کارگیری اپراتورهای حرفه ای و تعویض به موقع بلوک ها، ظرفیت تولید را افزایش دهید. ضخامت بلوک ساخته شده توسط این دستگاه 2میل است. زیاد و کم شدن این ضخامت، مشکلاتی را به همراه دارد. کم شدن ضخامت، باعث متلاشی شدن بلوک می شود و زیاد شدن این ضخامت، نیازمند مصرف بیشتر مصالح است. که برای تولید کننده، مقرون به صرف نیست. دستگاه ها بلوک زن دستی به دلیل ساده بودن، طول عمر بیشتر و قیمت ارزان تری نسبت به سایر دستگاه ها دارند. که از مزایای این دستگاه به حساب می آیند. این مزایا سبب شده بیشتر مورد توجه صنعت گران قرار بگیرد. از معایب این دستگاه میتوان انجام کار فیزیکی وسرعت پایین تولید را نام برد.

دستگاه بلوک زن نیمه اتوماتیک
دستگاه بلوک زن نیمه اتوماتیک ، ساخت بلوک در دستگاه بلوک زن نیمه اتوماتیک، دقیق تر و با سرعت بیشتری انجام می شود. این دستگاه جهت تولید بلوک دیواری و سقفی با اشکال مختلف کاربرد دارد. در این دستگاه ویبره قالب به صورت برقی و پرس آن هیدرولیکی است. بلوک های ساخته شده توسط دستگاه نیمه اتوماتیک، کف صاف و یکنواختی دارد.

در دستگاه بلوک زن نیمه اتوماتیک امکان نصب قالب های 4تایی، 5 تایی، 6 تایی وجود دارد. با توجه به تعداد قالب ها، در یک شیفت کاری تعداد 2500 تا 3000 بلوک را می توان تولید کرد. برای استفاده از بیشترین ظرفیت تولید نیازمند یک اپراتور حرفه ای می باشید. در ویدیو مقابل عملکرد دستگاه بلوک زن نیمه اتوماتیک را برای شما به نمایش گذاشتیم.


بلوک زن اتوماتیک
بلوک زن اتوماتیک
دستگاه بلوک زن تمام اتوماتیک
دستگاه بلوک زن تمام اتوماتیک، در این دستگاه تمام فرایند ساخت توسط دستگاه صورت می گیرد. به این صورت که، افراد هیچ دخالتی در مراحل تولید بلوک در این دستگاه ندارند. دستگاه بلوک زن تمام اتوماتیک می تواند آجر، سنگ فرش، سنگ مرمر و بلوک در اندازه های کوچک، متوسط و بزرگ را تولید کند. در دستگاه بلوک زن تمام اتوماتیک بلوک های تولید شده، توسط نوارهای دستگاه به فضای عمل آوری هدایت می شوند. دستگاه بلوک زن تمام اتوماتیک بالاترین تکنولوژی در ساخت بلوک را به نسبت دستگاه های دیگر دارد.

از ویژگی های دستگاه بلوک زن تمام اتوماتیک می توان به مواردی همچون: سرعت بالا در تولید، کنترل آسان، عدم نیاز به انجام کار فیزیکی، قابلیت تعویض قالب اشاره کرد. این دستگاه ها در طول زمان کاری خود فقط نیازمند یک اپراتور، جهت بررسی مشکلات احتمالی در مسیر کار می باشد. عمل حرکت در این دستگاه توسط موتور مجزا صورت می گیرد. بلوک زن های اتوماتیک به دو مدل معمولی و 12 قالبه تقسیم می شوند. مدل های معمولی در این دستگاه امکان نصب قالب های 6تایی، 8تایی و 11تایی را دارند. این دستگاه ها در یک شیفت کاری با توجه به تعداد قالب بین 3500 تا 8000 بلوک تولید می کنند.

دستگاه بلوک زن تمام اتوماتیک 12 قالبه
دستگاه بلوک زن تمام اتوماتیک 12 قالبه، این دستگاه ها وزن بیشتری نسبت به دستگاه های معمولی دارند. وزن دستگاه بلوک زن تمام اتوماتیک 12 قالبه حدود 4500 کیلو گرم است که حدود 2000کیلوگرم سنگین تر از دستگاه معمولی می باشد. بر روی این دستگاه، قالب های 12 تایی، 16تایی و 22تایی نصب می شود. تولید بلوک در دستگاه بلوک زن تمام اتوماتیک 12 قالبه با توجه به نوع قالب حدودا بین 6000تا 10000 بلوک، در یک شیفت کاری می باشد. این دستگاه اکثرا داری پاک کن اتوماتیک می باشد که از ماندن مواد بر روی سینی و قالب جلوگیری می کند.



برق مصرفی دستگاه بلوک زن
میزان برق مصرفی در دستگاه های بلوک زن، متفاوت می باشد. میزان برق مصرفی در دستگاه های بلوک زنی بین 220-380 ولت است. برای دستگاه بلوک زن دستی، برق تک فاز مناسب است. البته بیشتر دستگاه های بلوک زن دستی، به برق نیاز ندارند. برق مصرفی برای دستگاه های بلوک زن نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک 3فاز می باشد. برای حجم تولید بیشتر، برق مصرفی بیشتر می شود. برای این کار از برق مصرفی 25 آمپری استفاده می شود که توان این برق 380 ولت است.
تفاوت برق تک فاز و سه فاز، در دامنه آن ها است. برق تک فاز توان ثابت ندارد ولی برق 3 فاز داری توان ثابت می باشد.

نکاتی در مورد مراحل تولید بلوک
در صورت استفاده از دستگاه بلوک زن سیار، زیر بلوک ها باید صاف، تمیز و بدون آلودگی باشد.
برای جلوگیری از تابش نور خورشید، باران و باد، بلوک ها باید در مکان سرپوشیده تولید شود.
در دمای کمتر از 5 درجه سلسیوس، باید تولید بلوک در محوطه رو باز را متوقف نمود.
در دمای بیش از 25 درجه درجه سانتی گراد، درجه حرارت دستگاه باید با روش های مناسب کاهش یابد.
سرویس و نگهداری دستگاه بلوک زن
سرویس و نگهداری دستگاه بلوک زن، با رعایت نکات زیر طول عمر دستگاه شما بیشتر می شود.

واسکازین و روغن هیدرولیک به صورت دوره ای تعویض شود.
بعد از پایان عملیات ساخت، قالب ها را تمیز کنید.
به سمبه دستگاه فشار بیش از اندازه وارد نکنید.
ریل و سمبه دستگاه را روغن کاری کنید.
دستگاه بلوک زن را در سطح صاف قرار دهید.
در هنگام خالی بودن قالب، از زدن ویبره دستگاه خودداری کنید.
آیا فروش به صورت اقساطی امکان پذیر می باشد؟
فروش اقساطی دستگاه بلوک زن، با توجه به قیمت بالای دستگاه و همچنین نوسان زیاد، امکان فروش اقساطی امکان پذیر نمی باشد. امیداوریم با بهبود شرایط بازار بتوانیم شرایط فروش اقساطی دستگاه بلوک زن را برای شما عزیزان فراهم کنیم.
آیا خرید دستگاه بلوک زن دست دوم کار درستی است؟
اگر شما می خواهید کسب و کار جدید، با ساخت بلوک یا مصالح پیش ساخته شروع کنید، باید بگوییم خرید دستگاه دست دوم توصیه نمی شود. از آن جایی که بلوک زن همواره با مصالح مختلف همچون شن و ماسه سر و کار دارد، دارای استحلاک بسیار زیادی است. دستگاه دست دوم قیمت پایین تری نسبت به دستگاه نو دارد. اما این را باید در نظر گرفت که دستگاه دست دوم شامل گارانتی نمی شود.
قیمت دستگاه بلوک زنی چقدر می باشد؟
قیمت دستگاه بلوک زن ، به عوامل زیادی بستگی دارد. این عوامل شامل نوع دستگاه، تعداد قالب، داشتن باکت، تعداد موتور، چند کاره بودن و متریال استفاده شده در بدنه می باشد. شما باید با توجه به نیاز و بودجه در نظر گرفته یکی از این دستگاه ها را انتخاب کنید. برای مثال دستگاه بلوک زن تمام دستی قیمت کمتری نسبت به دستگاه بلوک زن نیمه اتوماتیک در بازار دارد.
قیمت دستگاه بلوک زن تمام اتوماتیک اصفهان چقدر می باشد؟
با توجه به نوسانات قیمت در بازار لطفا برای اطلاع از قیمت دستگاه ها با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.